Nattevandreren

org_Nattevandreren_HØY

(Kagge forlag, 2015)

Nominert til Rivertonprisen!

Les utdrag fra boka her.

Finnes det et liv etter døden?

I Botsfengselet i Kristiania faller en fange ned fra galleriet og brekker nakken. Dødsfallet blir straks rapportert som selvmord, men noe skurrer.

Like etter blir et mord varslet i en spiritistisk seanse blant byens velstående, og etterforskningen avdekker et lik.

Kan de døde virkelig kontakte de levende, eller ligger det noe annet bak?

Sammen med sin trofaste betjent Bernt Nystuen ruller fullmektig Theodor Wulfsberg opp en makaber drapssak og sirkler inn en morder som dreper på en særdeles grusom måte.

«Nattevandreren er et kinderegg av en krimroman. Den er interessant, svært underholdende og forferdelig skummel, alt på en gang.»

Chris Tvedt

«Spiritisme, makabre mord og et umake etterforskerpar i Oslos gater anno 1900, er sentrale i den andre krimromanen til Tore Aurstad og Carina Westberg … Beskrivelsene av gamle Oslo imponerer og gir mersmak … en morderjakt der menneskets mystiske og mørke sider smelter sammen til en morbid helhet. Uten tvil en het kandidat til påskesekken.»

Trønderavisa

«Krimromanen krysser sonen mellom liv og død, gjennom spiritisme og galskap …I ‘Nattevandreren’ gir Aurstad og Westberg et glimrende tidsbilde av Kristiania rundt 1900. Forfatterne har gjort et veldig godt researcharbeid. Språklig er ‘Nattevandreren’ en fryd å lese …Innholdsmessig er romanen også glimrende.»

Romerikes blad

«En norsk Kristiania-krim i real ‘Jack the Ripper’-tradisjon. Vi bys gotiske elementer i denne nattsvarte byskildringen som tar oss med til svakt opplyste gater.»

Ringerikes blad

«Aurstad og Westberg har gjort et grundig forarbeid … som nysgjerrig leser trives jeg absolutt i selskap med Wulfsberg og Nystuen.»

Bergens Tidende

«Forfatterne beskriver tidsånden på en fortreffelig måte … språkføringen har en perfekt 1900-talls sjargong, uten at det tar helt av … Liker du krim av den gammeldagse sorten, med dunkle hemmeligheter og besnærende intriger, så er dette en kriminalhistorie jeg kan anbefale deg.»

Tine Sundal, bokblogger

terningkast5«Dette er også en velskrevet krim, med en velskrudd sammensatt historie, hvor spenningen holdt seg lenge før jeg ante oppklaringen.»

Anita Ness, bokblogger

terningkast5 «Demoner, et innblikk i Botsfengselet fra 1900-tallet, spiritisme og et innblikk i Oslo på den tiden — Nystuen er en datidens Harry Hole. Dette er en fengslende (pun intended;) bok, og jeg kommer til å være på utkikk etter mer … Anbefales!»

Leticia Haugen, bokblogger

 

En kommentar om “Nattevandreren

  1. Tilbaketråkk: Gasslyktkrim: Jekyll & Hyde | Aurstad & Westberg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s