Djeveldansen

OMSLAG Djeveldansen 2.indd

(Vigmostad & Bjørke, 2018)

Året er 1900, og Kristiania rammes av flere drap der likene er ille tilredt. Fullmektig Theodor Wulfsberg og hans betjent Bernt Nystuen frykter at Kristiania står over for en lystmorder – som Londons Jack the Ripper.

En særegen tatovering leder etterforskerne til et miljø med utspring i Berlins dekadente kunstnerkretser. Motivene er mørke og dristige, og snart avdekkes også forbindelser til en kynisk underverden. Djeveldansen er i gang!

Nominert til Rivertonprisen!

Riverton-juryens begrunnelse: «I den tredje historiske krimromanen med fullmektig Theodor Wulfsberg og betjent Bernt Nystuen i hovedrollene befinner vi oss i Kristiania i år 1900. Forfatterne har satt et godt og sidevendende krimmysterium inn i en interessant historisk epoke som de på imponerende vis bringer til live. Her er det gode dialoger spekket med datidens ord. Herlige historiske detaljer, atmosfære og troverdige og levende karakterer.»

 

terningkast5«Ny, solid Kristiania-krim … Utmerket krim fra hovedstaden i året 1900 … Det er masser av spenning tvers igjennom romanen … Den største styrken i den tredje av parets Kristiania-romaner er at forfatterne klarer å holde trykket oppe helt til siste linje.»

Romerikes Blad

 

«Dette var virkelig et høydepunkt for meg … Anbefales varmt til alle krimelskere.»

Bloggen Lillasjel

 

«Djeveldansen er en djevelsk god krim fra historiske Oslo.»

@bokhjertedame